8/16/2010

Rozsos-búzás kenyér



  • 375 ml víz
  • 1 kk cukor
  • 2 kk só
  • 1 ek olívaolaj
  • 250 gr búzaliszt
  • 250 gr teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 1 tasak porélesztő
A hozzávalókat a leírt sorrendben öntsd a kenéyrsütőgél üstjébe, és süsd meg alapprogramon. A megsült kenyeret borítsd ki, hagyd fél órát hűlni és szeleteld.
P.S: Recept innen.Imádjuk a rozskenyeret, és a házinál nincs is jobb:)

4 megjegyzés:

  1. Kitaláltad a gondolatomat, most jöttem haza a boltból egy csomag rozsliszttel.

    VálaszTörlés
  2. Nem mondod! Alig várom, hogy lássam, nálad mi sül ki belőle!Puszi!!!

    VálaszTörlés
  3. SZia!

    Nutella helyett (csak mert látom, hogy van a receptben :)) ha van kedved, próbáld ki ezt. Sokkal határozottabb, mégis lágyabb az íze, mint a boltié. (Van ilyen ellentmondás egyáltalán? :))
    http://kispadlasszoba.blogspot.com/2010/04/nutella-hazilag.html

    VálaszTörlés