9/29/2010

Tejszínes csirkemell


  • 800 gr csirkemell filé
  • 1 zacskós gombakrémleves
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl tej
  • bors
  • ételízesítő
  • zöldfűszerek ízlés szerint
  • 1 brokkoli
  • olaj

A csirkemellet vágd vékony szeletekre, klopfold ki, majd forgasd bele mindkét oldalról a gombakrémleves porba. hússzeleteket tedd egymás mellé egy kiolajozott tűzálló tálba. A tejfölt keverd el a tejszínnel és a tejjel, adj hozzá pici ételízesítőt, sót, borsot, zöldfűszereket (én egy kis bazsalikomot és oregánót tettem), és ezzel a cuccal öntsd nyakon a húst. 200 C-ra előmelegített sütőben süsd, amíg szépen meg nem pirul. Párolt brokkolival vagy krumplipürével tálald.
Forrás: Dobra hrana, 06/2010

2 megjegyzés: