9/25/2010

Banános zabpelyhes gyümölcskenyér


  • 2 tojás
  • 100 gr nádcukor
  • 1 kk fahéj
  • 100 gr vaj
  • 175 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 2 kk sütőpor
  • 50 gr zabpehely
  • 350 gr banán, meghámozva
  • 100 gr durvára vágott dió
A tojásokat keverd össze a cukorral, fahéjjal és a puha vajjal, majd add hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a zabpelyhet. Legvégül add a masszához az összetört banánt és a durvára vágott diót, majd keverd össze. Öntsd vajazott-lisztezett (vagy szilikonos) őzgerinc- vagy kenyérformába, és süsd 180 C-on tűpróbáig.
P.S: Forrás: BBC Good Food, 101 Torta és sütemény, Kipróbált és bevált receptek. A sütemény sütési ideje attól függ, hogy mekkora és milyen formában sütitek. Az őzgerinc formák általában hosszabbak a síma kenyérformánál, így ezekben nagyjából 60 perc alatt sül meg a banánkenyér. A síma négyszögletű kenyérformában valamivel hosszabb ideig tart a sütés, így ha kezd barnulni a süti teteje, érdemes alufóliával befedni nagyjából a sütési idő felénél.
Még több banánkenyér recept:

3 megjegyzés:

  1. Ez gyönyörű lett és biztosan nagyon finom is, látszik rajta!
    Én is nagy GF rajongó vagyok!:-)

    VálaszTörlés
  2. Bianka, köszi! Latsia, GF Forever!!!Én is imádom:)))

    VálaszTörlés