3/03/2010

Nigella banánkenyere


  • 100 gr mazsola
  • 75 ml sötét rum
  • 175 gr liszt
  • 2 kk sütőpor
  • 0,5 kk szódabikarbóna
  • 0,5 kk só
  • 125 gr olvasztott vaj
  • 150 gr cukor
  • 2 tojás
  • 300 gr banán (héja nélkül mérve)
  • 100 gr aprított dió (eredeti receptben 60 gr)
  • 1 kk vanília aroma
Melegítsd elő a sütőt 170 C-ra. A mazsolát forrald fel a rummal, és tedd félre. Az olvasztott vajat keverd össze a cukorral, add hozzá egyenként a tojásokat, majd végül a pépesre tört banánokat. Keverd össze a lisztet, a sütőport, szódabikarbónát, és a sót, majd add hozzá az előző masszáhopz, és jól keverd össze. Ezután már csak a rumos mazsolát, a diót és a vanília aromát kell a masszához adni, majd az egészet öntsd egy vajazott-lisztezett kenéyrformába, és süsd olyan 60 percig (eredeti recept szerint 1 óra vagy 1 óra 15 perc a sütési idő, ellenőrizd tűpróbával, nekem 60 perc alatt szépen megsült).
P.S: Eredeti recept Nigella honlapjáról.Volt itthon pár fölösleges banánom, ezeket szerettem volna eltüntetni. A banánkenyeret szeretjük, már közzé is tettem az általam készített verziót, de érdekelt, vajon Nigellaé milyen. És hogy milyen? Finom, puha, egyáltalán nem száraz, jól érződik rajta a banán, és a mazsolától és a diótól pedig csak még finomabb. Egyszóval szerettük:)

3 megjegyzés:

Kata írta...

Én is szeretném...

Gizi írta...

Még soha nem sütöttem gyümölcskenyeret, de nagyon csábító a tied!!

Kérlek nézzél be hozzám, megajándékoztalak egy díjjal, csak nem volt időm még írni!! Bocsika.:))

Kata írta...

Nézz be hozzám légyszíves:)