3/31/2010

Francia hagymaleves egyszerűen



  • 300 gr vöröshagyma
  • 1 ek liszt
  • 60 gr vaj
  • bors
  • leveskocka
  • 60 gr reszelt parmezán
  • pirított kenyérkocka
  • 4 ek tejföl
A vöröhagymát tisztítsd meg és vágd karikára. Pirítsd meg a hagymakarikákat a fehevített vajon, amíg szép aranybarnára nem pirul, majd adj hozzá 1 ek lisztet, és kevergetve pirítsd még 3 percig alacsony lángon. Öntsd fel 1,5 l vízzel, és nagy lángon forrald fel. Dobd bele a leveskockát, sózd, borsozd, majd alacsony lángon főzd még 20 percig. Folyamatos kevergetés mellett add hozzá a tejfölt, majd vedd le a tűzről. Pirított kenyérkockákkal és reszelt parmezánnal megszórva tálald.

Nincsenek megjegyzések: