- 300 gr vöröshagyma
- 1 ek liszt
- 60 gr vaj
- só
- bors
- leveskocka
- 60 gr reszelt parmezán
- pirított kenyérkocka
- 4 ek tejföl
A vöröhagymát tisztítsd meg és vágd karikára. Pirítsd meg a hagymakarikákat a fehevített vajon, amíg szép aranybarnára nem pirul, majd adj hozzá 1 ek lisztet, és kevergetve pirítsd még 3 percig alacsony lángon. Öntsd fel 1,5 l vízzel, és nagy lángon forrald fel. Dobd bele a leveskockát, sózd, borsozd, majd alacsony lángon főzd még 20 percig. Folyamatos kevergetés mellett add hozzá a tejfölt, majd vedd le a tűzről. Pirított kenyérkockákkal és reszelt parmezánnal megszórva tálald.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése