3/22/2010

Vajdasági meggyes rétes

  • 500 gr rétestészta
  • 150 gr darált dió
  • 1 kg meggy
  • 200-300 gr cukor
  • 3 zacskó vaníliás cukor
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 dl tejföl
  • 3 tojássárgája
  • olaj
  • pocukor a szóráshoz
Egy lap rétestéztát tegyél a munkafelületre, locsold meg egy kis olajjal, erre helyezd rá a másik rétes lapot, ezt is locsold meg olajjal, majd fedd be a harmadik réteslappal, amire szintén locsolj egy kis olajat. Ezt szórd meg a darált dióval, majd szórd rá a cukorral elkevert meggyet. Hintsd meg vaníliás cukorral és 1 ek zsemlemorzsával, majd szép szorosan tekerd fel. Ezt ismételd addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az így elkészült rétes tekercseket told 170 C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 40 percig. Ekkor vedd ki a sütőböl, kend meg a tetejüket a tejföl+tojássárgák keverékével, told vissza a sütőbe, és süsd, amíg szép aranybarnára nem sül.Porcukorral meghintve tálald.

3 megjegyzés:

Kata írta...

Évi, ez naggggyon jó lehetett - gondolom, már morzsa sincs belőle:)

Bianka írta...

Nagyon jól néz ki

Maimoni írta...

Húú, gyönyörű!!