- 500 gr rétestészta
- 150 gr darált dió
- 1 kg meggy
- 200-300 gr cukor
- 3 zacskó vaníliás cukor
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 dl tejföl
- 3 tojássárgája
- olaj
- pocukor a szóráshoz
Egy lap rétestéztát tegyél a munkafelületre, locsold meg egy kis olajjal, erre helyezd rá a másik rétes lapot, ezt is locsold meg olajjal, majd fedd be a harmadik réteslappal, amire szintén locsolj egy kis olajat. Ezt szórd meg a darált dióval, majd szórd rá a cukorral elkevert meggyet. Hintsd meg vaníliás cukorral és 1 ek zsemlemorzsával, majd szép szorosan tekerd fel. Ezt ismételd addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az így elkészült rétes tekercseket told 170 C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 40 percig. Ekkor vedd ki a sütőböl, kend meg a tetejüket a tejföl+tojássárgák keverékével, told vissza a sütőbe, és süsd, amíg szép aranybarnára nem sül.Porcukorral meghintve tálald.
3 megjegyzés:
Évi, ez naggggyon jó lehetett - gondolom, már morzsa sincs belőle:)
Nagyon jól néz ki
Húú, gyönyörű!!
Megjegyzés küldése