4/20/2021

Gombás sertéskaraj velesüt szafttal

  • 6 szelet karaj
  • vegeta
  • bors
  • 2 ek liszt
  • 200-300 gr csiperkegomba
  • 1 ek tejföl
  • 1 kk mustár
  • petrezselyem apróra vágva
  • ujjnyi olaj a sütéshez

A karajszeleteket klopfold ki, majd mindkét oldalról sózd, borsozd, és szórd meg vegetával. Forgasd lisztbe a hússzeleteket, majd forró olajban süsd annyi ideig, hogy szép aranyszínű kéreg süljön rájuk.A húst tedd egy edénybe, és önts rá annyi vizet. hogy nagyjából 1 ujjnyira ellepje őket. Közepes lángon lefedve rotyogjanak kb. fél órát, közben időnként rázogasd meg az edényt. Add hozzá a megtisztított, negyedelt csiperkegombát és főzd tovább, amíg szépen be nem sűrűsödik a szósz (időről időre rázogassad meg egy kicsit). Ekkor add hozzá a tejfölt, mustárt és egy kis apróra vágott petrezselymet, és főzd még pár percig. Isteni finom, mind a tíz ujjatok megnyaljátok utána 😉😍.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése