- 800 gr krumpli meghámozva, felkockázva
- +kb deci tej + pici vaj a krumplipürhez
- 500-700 gr csirkemell
- só
- bors
- vegeta
- 2 ek liszt a forgatáshoz
- olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 bögre zöldborsó
- 1 kk pirospaprika
- 3-4 ek paradicsomsűrítmény
A meghámozott, felkockázott krumplit tedd fel főni annyi sós vízzel, hogy kb 2 ujjnyira ellepje. A csirkmellet vágd vékony szeletekre, sózd, borsozd, vegetázd, majd forgasd bele a lisztbe mindkét oldalról. Egy serpenyőben melegíts pici olívaolajat, és süsd aranybarnára a csirkemell szeleteket. Vedd ki a húst, majd a visszamaradt olajon pirítsd üvegesre a felkockázott hagymát, ha már üveges, add hozzá a felkockázott répát is. Mehet rá a pirospaprika, majd a már megfőtt krumplinak a főzőleve. Add hozzá a paradicsomsűrítményt és a zöldborsót is. Tedd vissza a serpenyőbe a húsokat, és hagyd főni amíg el nem éri a kellő sűrűséget. Közben a főtt krumplit törd össze, dolgozd össze a tejjel, adj hozzá sót, borsot/ sültkrumpli fűszerkeveréket (én mostanában azzal ízesítem a krumplipürét). A krumplipürét tálald az isteni finom szaftos csirkemellel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése