10/26/2024

Zöldséges csirkemell szaftban krumplipürével



  • 800 gr krumpli meghámozva, felkockázva
  • +kb  deci tej + pici vaj a krumplipürhez
  • 500-700 gr csirkemell
  • bors
  • vegeta
  • 2 ek liszt a forgatáshoz
  • olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 bögre zöldborsó
  • 1 kk pirospaprika
  • 3-4 ek paradicsomsűrítmény

A meghámozott, felkockázott krumplit tedd fel főni annyi sós vízzel, hogy kb 2 ujjnyira ellepje. A csirkmellet vágd vékony szeletekre, sózd, borsozd, vegetázd, majd forgasd bele a lisztbe mindkét oldalról. Egy serpenyőben melegíts pici olívaolajat, és süsd aranybarnára a csirkemell szeleteket. Vedd ki a húst, majd a visszamaradt olajon pirítsd üvegesre a felkockázott hagymát, ha már üveges, add hozzá a felkockázott répát is. Mehet rá a pirospaprika, majd a már megfőtt krumplinak a főzőleve. Add hozzá a paradicsomsűrítményt és a zöldborsót is. Tedd vissza a serpenyőbe a húsokat, és hagyd főni amíg el nem éri a kellő sűrűséget. Közben a főtt krumplit törd össze, dolgozd össze a tejjel, adj hozzá sót, borsot/ sültkrumpli fűszerkeveréket (én mostanában azzal ízesítem a krumplipürét). A krumplipürét tálald az isteni finom szaftos csirkemellel. 

Nincsenek megjegyzések: