Tészta:
- 120 gr vaj
- 70 gr cukor
- 2 tojás
- 300 gr liszt
- 0,5 sütőpor
Töltelék:
- 270 gr sárgabaracklekvár
- 1 kg birsalma
- 1 ek citromlé
- 1 bögre darabolt mogyoró
- 1 vaníliáscukor
- porcukor a szóráshoz
A tészta hozzávalóit gyúrd össze, és tedd legalább fél órára a frizsibe. A birsalmát hámozd meg, reszeld le, locsold meg a citromlével. A tésztát nyújtsd ki, és tedd vajazott-lisztezett kerek formába. Pár helyen szurkáld meg villával, kend meg a baracklekvárral, majd egyenletesen oszd el rajta a reszelt birsalmát. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd 20 percig, vedd ki a sütőből, majd szórd meg a mogyoróval és a vaníliáscukorral, majd süsd további 10 percig. Porcukorral megszórva tálald.
P.S: Ebben a sütiben nincs sok cukor, ezért kifejezetten savanykás desszert, mert dominál benne a birsalma. Így csak azoknak ajánlom, akik szeretik a savanykás ízeket. Számomra a birsalma, a sütőtök mellett, kifejezetten őszi gyümölcs, így ahogy jön a hidegebb idő, biztosan készítek valami sütőtököset, vagy birsalmásat. De leginkább mindkettőt:)
Nagyon finom süti! Én is elkészítettem, és ha nem probléma, akkor a blogomba is leírtam a receptet, természetesen linkkel együtt! :)
VálaszTörlésüdv,
Morzsa