- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
- 30 dkg cukor
- 6 csapott ek liszt
A csokit a vajjal vízgőz felett megolvasztod. A tojásokat a cukorral mixerrel jó habosra kevered, majd hozzáöntöd az olvasztott csokis masszát. Kanállal összeforgatod, majd hozzáadsz 6 csapott ek lisztet. Ezzel is összeforgatod, a masszát vajjal kikent souffle formákba adagolod ( a formák ne legyenek teljesen tele). Az így előkészített soufflé mehet be a 200C-ra előmelegített sütőbe 20 percre. (ne tovább, hogy a soufflé belsejében levő csokikrém krém állagú maradjon).
P.S: Ezt a nagyon finom desszertet Anyuval készítettük a hétvégén, és az eredeti recepthez képest dupla adag, mert sokan voltunk, így 8 db. csoki soufflénk lett. Az eredeti receptet Anyu Nigellától leste el, és valami isteni finom. Persze a cukorból mindíg valamennyit lespórolunk, csak hogy megnyugtassuk a lelkiismeretünket:) Azt hiszem, látszik a fotón is, hogy a soufflé tetején ropogós, kemény kéreg keletkezik, alatta pedig ott van az isteni finom csokikrém...
Jól néznek ki! Kipróbálnám, de már hetek óta hiába kajtatok szufléformák után. Elárulod ti hol szereztétek? Köszi :)
VálaszTörlésSzia Endivia,
VálaszTörlésA formákat Anyu vette, de sajnos nem Magyarországon. Én is szeretnék magamnak beszerezni párat, ha látok valahol, feltétlenül szólok:)
Sziasztok, az ikeában nagyszerű szufléformákat lehet kapni! Én ma vettem és már ki is próbáltam :)
VálaszTörlésSziasztok!Auchanban is lehet kapni,nagyon olcsón...
VálaszTörlés