Tészta:
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 2 dl olaj
- 2 dl narancslé
- 30 dkg liszt
- 3 ek kakaópor (holland)
- 1 tasak sütőpor
- 12 ek meggylé (vagy cseresznyepálinka)
Töltelék:
- 600 gr meggy
- 3 dl víz
- 50 gr étkezési keményítő
- 50 gr cukor
- fahéj
- 6 dl felvert tejszínhab
A tészta hozzávalóit a meggylé kivételével összekevered, és 180C-on sütöd előmelegített sütőben (tűpróbát érdemes végezni). Amíg a tészta hűl, készítsd el a tölteléket. Egy edénybe tedd a meggyet, a cukrot és a vizet, és tedd fel főni. Egy pici vízben keverd el az étkezési keményítőt, és öntsd a meggyhez, add hozzá a fahéjat, és kevergesd, amíg szépen be nem sűrűsödik. Ha ezzel megvagy, a tésztát vágd félbe, majd az első lapot locsold meg 6 ek meggylével. Ezután egyenletesen oszd el rajta a meggy felét, majd kenj rá a tejszínhabból, erre kerül a második tésztalap, majd ismét 6 ek meggylé, majd a meggy másik fele. Az egész tortát vond be a tejszínhabbal, majd díszítsd kakaóporral és meggyszemekkel:)