- 5 tojás
- 5 ek cukor
- 5 ek liszt
- 1 vaníliás cukor
- 1,5 kg alma felkockázva
- 1,2 l víz
- 2 vaníliás puding
- 3-4 ek cukor
- pici citromlé
- 2-3 zacskó tejszínhab
- reszelt csoki
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá vered a cukorral, majd apránként váltakozva hozzáadagolod a tojássárgáját és a lisztet. Ha ezzel megvagy, mehet az egész sütőpapírral bélelt, magasabb falú tepsibe, és sütöd tűpróbáig. Közben az almákat meghámozod, felkockázod, és 0,5 l vízben felteszed főni a citromlével. Amikor már az alma megpuhult, 7 dl vízben elkevered a 2 vaníliás pudingot, hozzáadod a cukrot is, és hozzákevered az almás cucchoz. Amikor kezd az egész zselésedni, fogod, és ráöntöd a piskótára. Hagyod kihűlni, majd az egészet bevonod jó sok tejszínhabbal, és megszórod reszelt csokival.
P.S: Anyuval meghánytuk-vetettük a dolgot, és úgy döntöttünk, hogy a Húsvéti sonkázás után senkinek sem esne túl jól még valami vajas, nehéz desszert, így egyhangúan megszavaztuk Anyu almás piskótáját, ami egyszerre istenien könnyű, finom, és üdítő is. Arról nem is beszélve, hogy percek alatt összedobtuk, csak arra kellett egy picit várni, hogy a puding megszilárduljon, és már mehetett is rá a sok-sok tejszínhab. Gyorsan elkészült, gyorsan elfogyott:) Pedig most is meg tudnék belőle enni egy négy-öt-hat szeletet:)))
Kedves Éva, úgy döntöttem, kipróbálom, a piskóta már megsült, az almás-pudingos keverék rajta van, várom, hogy kihűljön, aztán jöhet a tejszín... majd jelentem, milyen lett... :)
VálaszTörlés