Tekercs:
- 5 tojás
- 5 ek liszt
- 4 ek ajvár
- 1 sütőpor
- 1 ek olívaolaj
- só
Töltelék:
- 1 tömlős krémsajt
- 150 gr Feta
- 2-3 ek tejföl
- apróra vágott petrezselyem/bazsalikom
- 2-3 nagyob csemegeuborka felkockázva
- 200 gr párizsi felkockázva
A tojásokat keverd össze az ajvárral, majd add hozzá a sütőporos lisztet, olívaolajat és a sót. Öntsd az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg. Amikor kész, borítsd nedves konyharuhára, és a konyharuha segítségével tekerd fel. Amíg hűl, keverd össze a töltelék hozzávalóit. A tekercset tekerd ki, töltsd meg a töltelékkel, majd tekerd vissza. Csomagold alufóliába, és tedd hűtőbe min. 1 órára, hogy szépen szeletelhető legyen.
P.S: Mi nagyon szeretjük az ajvárt, és hál Istennek, mindíg van is itthon jó pár üveggel, mert Anyu mindíg készít nekünk is. Ha viszont bárkinek nincs otthon ajvárja, nyugodtan helyettesítheti ezt a mennyiséget 2 kiskanál pirospaprikával. Nem mondom, hogy ízre ugyanaz lesz, de legalább a színhatás melesz:)
Nagyon gusztusos! Elmentettem!
VálaszTörlésÉn spenóttal készítettem hasonlót....
Egészen lenyűgöző ez a sok színes falatka. Szívesen megkóstoltam volna!
VálaszTörlésAmúgy ajvárt most már Bp-en is láttam sok helyen, igaz horvát (Podravkás).
Ági, a Podravkát is nagyon szeretjük:)Én is láttam már a nagyobb hiperekben, és nagyon örültem is neki, ha esetleg vészhelyzet lenne, és kifogynának az otthoni tartalékaink:)))Egyébként bármikor szívesen látlak kóstolóra, csak szólj!
VálaszTörlésTrinity, ízre is nagyon megállja a helyét, bátran merem Neked ajánlani! Gyakorlatilag elronthatatlan:)
Puszi mindkettőtöknek!