4/16/2009

Mákos sós tekercs


Tekercs:
  • 4 tojásfehérje
  • 4 ek liszt
  • 2 ek mák (nem darált)
Töltelék:
  • ajvár
  • szeletelt sonka
  • szeletelt trapista sajt
A tojásfehérjét verd kemény habbá, add hozzá a lisztet és a mákot, sót, jól forgasd össze, és öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe. Kevesebb, mint 10 perc alatt megsütöd előmelegített sütőben. Egy nedves konyharuhára borítod, leveszed róla a papírt, és a konyharuha segítségével feltekered. Aikor kihűlt, széttekered, megkened ajvárral, erre ráteszed a sonkaszeleteket, erre a szeletelt trapista sajtot, és az egészet ismét feltekered. Alufóliába csomagolod, és mehet be a frizsibe. Ezútán már csak szeletelni és tálalni kell:)

P.S: A tekercs tészta receptje innen származik (Gaga blogja). A fotón a középső sorban van felszolgálva:)

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néznek ki.És biztos finomak is! Elmentettem a receptet. Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Most láttam, van több is:)))Ez is nagyon tetszik!!! Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  3. Örülök, lányok, ha tetszik! Bátran ki lehet őket próbálni, többszörösen kipróbált és bevált receptek:)

    VálaszTörlés