Tekercs:
- 4 tojásfehérje
- 4 ek liszt
- 2 ek mák (nem darált)
- só
- ajvár
- szeletelt sonka
- szeletelt trapista sajt
A tojásfehérjét verd kemény habbá, add hozzá a lisztet és a mákot, sót, jól forgasd össze, és öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe. Kevesebb, mint 10 perc alatt megsütöd előmelegített sütőben. Egy nedves konyharuhára borítod, leveszed róla a papírt, és a konyharuha segítségével feltekered. Aikor kihűlt, széttekered, megkened ajvárral, erre ráteszed a sonkaszeleteket, erre a szeletelt trapista sajtot, és az egészet ismét feltekered. Alufóliába csomagolod, és mehet be a frizsibe. Ezútán már csak szeletelni és tálalni kell:)
P.S: A tekercs tészta receptje innen származik (Gaga blogja). A fotón a középső sorban van felszolgálva:)
Nagyon jól néznek ki.És biztos finomak is! Elmentettem a receptet. Köszi!
VálaszTörlésMost láttam, van több is:)))Ez is nagyon tetszik!!! Ügyes vagy!
VálaszTörlésÖrülök, lányok, ha tetszik! Bátran ki lehet őket próbálni, többszörösen kipróbált és bevált receptek:)
VálaszTörlés