4/13/2009

Húsvéti spenótos tekercs


Tekercshez:
  • 8 tojás
  • 500 gr mirelit spenót
  • 4 ek liszt
  • fokhagymapor
Töltelék:
  • 1 tubusos krémsajt
  • 150 gr fokhagymás-zöldfűszeres krémsajt
  • csemegeuborka felkockázva
  • ecetes piros paprika felkockázva
  • 1 nagyobb főtt sárgarépa felkockázva
Keverd össze a tojásokat a felengedett spenóttal, a liszttel, sóval és fokhagymaporral. Öntsd a mssszát egy sütőpapíros tepsibe és süsd meg előmelegített sütőben. Ha kész, borítsd nedves konyharuhára, vedd le róla a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével tekerd fel. A töltelék hozzávalóit keverd el, és ha már a tekercs kihűlt, tekerd ki, és olyan 3/4 részét kend meg a töltelékkel. Ezután tekerd fel, csomagold alufóliába, és tedd legalább egy órára a hűtőbe, hogy szépen szeletelhető legyen.
P.S: Anyuval úgy osztoztunk meg a Húsvéti menün, hogy én készítettem a hidegtálra szánt dolgokat, a főételt Anyu, a desszertet pedig közösen összedobtuk. Imádom az ici pici kis falatkákat, amik szépen felszolgálva olyan gyönyörűen tudnak kinézni, hogy szinte oda vonzzák az ember kezét. Ilyen megfontolásból készültek el a lent bemutatott kosárkák, és három különböző ízű sós tekercs is, ami közül az itt bemutatott spenótos az egyik. Töltelék itt is szabadon variálható:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése