- 350 gr liszt
- 200 gr margarin
- 250 gr túró
- 1 tojás
- só
- 300 gr zöld olíva paprikával töltve
- 150 gr szezámmag
Egy tálban keverd össze a lisztet, a margarint, a túrót, a tojás sárgáját, adj hozzá sót ízlés szerint, és gyúrd az egészet homogén masszává. Ha ezzel megvagy, mehet az egész be a frizsiderbe olyan 20 percre. Ezután szaggass a tésztából dió nagyságú labdákat, mindegyik közepébe tegyél 1-1 oívát, majd a golyókat forgasd bele a villával picit felvert tojásfehérjébe, majd a szezámmagba, úgy, hogy mindnehol befedje. A golyókat tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süsd 180 C-on, amíg halvány barnára nem sülnek.
P.S: Eredeti recept itt. Picit talán emlékeztet a mindenki által ismert túrós pogácsára, de a szezámtól és az olívától egészen különleges és finom lett:)
Nagyon jól néz ki,receptet mentettem:-)
VálaszTörlésHúhh, izgalmasnak hangzik, muszáj lesz kipróbálnom!!!
VálaszTörlésÖrülök, ha tetszik Nektek!És tényleg gyorsan megvan:)
VálaszTörlés