5/10/2009

Kókuszos keksztekercs



Sötét részhez:


  • 350 gr darált keksz
  • 150 gr porcukor
  • 100 gr csoki
  • 2 dl tej
  • 2 kk nescaffe
  • 1 ek holland kakaópor
Világos részhez:
  • 100 gr vaj
  • 100 gr porcukor
  • 3 ek tej
  • 140 gr kókusz reszelék
A sötét részhez először keverd össze a darált kekszet, porcukrot és a kakaóport, majd egy edényben olvaszd fel a csokit, add hozzá a tejet, amiben előtte feloldottad a nescaffet. Ezt a masszát add az előzőhöz, és gyúrd kompakt masszává. A világos részhez olvaszd fel a vajat, add hozzá a tejet és a porcukrot, hagyd jól felmelegedni, és keverd hozzá a kókuszt is. A sötét részt tedd 2 alufólia közé, és nyújtsd téglalap alakúra, madj kend rá a világos részt, és jó szorosan tekerd fel. Mehet az egész egy pár órára a frizsiderbe, utána már csak szép vékony szeletekre kell vágni, és már tálalható is:)

P.S: Én a sötét részhez kellett, hogy tegyek még egy kis tejet, hogy szépen összeálljon a massza, és szépre el tudjam nyújtani. Azért szeretem, mert nem az a nagyon édes, nagyon vajas keksztekercs, hanem pont olyan, amilyennek lennie kell:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése