A tésztához:
- 0,5 kg túró
- 200 gr liszt
- 1 tojás
- 1 ek tejföl
- pici só
És még:
- 50 gr vaj
- 3 tojás
- 3 dl tejföl
- 3 ek cukor
- 1 vanlíliás cukor
- 50 gr mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek zsemlemorzsa
- pici vaj
- porcukor
A túrót törd át, keverd össze a liszttel, adj hozzá egy pici sót, majd 1 egész tojással és 1 ek tejföllel gyúrj belőle tésztát. Nyújtsd ke vékonyra, és vágj belőle szélesmetéltet. Enyhén sós vízben főzd ki, és alaposan csöpögtesd le.
A vajat a 3 tojás sárgájával, a citromhéjjal, a cukorral, vaníliás cukorral, mazsolával és a tejföllel jól keverd el, majd óvatosan keverd bele a tojások felvert habját. A kifőtt tésztát forgasd bele a masszába, majd öntsd kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba. Told be az egészet 200C-ra előpmelegített sütőbe, és süsd, amíg szép aranybarna nem lesz. Porcukorral meghintve tálald.
Nagyon étvágygerjesztő lett! Még melegen sikerült ilyen szépen kiszedned?
VálaszTörlésHmmm...stíriai metélt, imádom!!
VálaszTörlésDrága Ms. Poppy, köszi szépen! Szeletelés előtt azért pihent egy kicsit a tálban egy olyan 10-15 percet, még langyos volt, amikor vágtam. És tényleg szépen szeletelhető:)Egyébként életemben most készítettem először stíriai metéltet, és tényleg finomra sikerült:)Puszi Neked
VálaszTörlésKatám, osztom a véleményt, mi is nagyon szeretjük!Amikor elfogyott, rögtön kedvet kaptam, hogy mielőbb elkészítsem a "testvérkéjét" is, rakott palacsintát:))) Azt is nagyon de nagyon szeretjük:)))Puszi!!!
VálaszTörlés