3/29/2010

Finom csokoládétorta


A tésztához:
  • 150 gr étcsoki
  • 150 gr vaj
  • 75 gr cukor
  • 1 vanillin cukor
  • 2 tojás
  • 4 tojássárgája
  • 150 gr liszt
  • 15 gr kakaópor
  • 1 csapott kk sütőpor
  • 4 tojásfehérje
  • 75 gr cukor
A kenéshez:
  • baracklekvár
Tetejére:
  • 150 gr étcsoki
  • 8 ek tejszín
A tésztához a csokit vízgőz felett olvaszd fel, és tedd félre hűlni. A vajat keverd habosra, add hozzá a cukrot, vanillin cukrot és az olvasztott csokit, keverd addig, amíg a massza egyenletes nem lesz. Egyenként keverd bele a 2 tojást és a 4 tojássárgáját. A lisztet keverd össze a sütőporral és a kakaóval, és add hozzá az előző masszához. A tojásfehérjéből verj kemény habot, add hozzá a második adag 75 gr cukort, és forgasd bele a tésztába. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát bélelj ki sütőpapírral, majd kend meg vajjal, és öntsd bele a tésztát. Simítsd el a tetejét, és süsd 180 C-on 45 percig. A tortát vedd ki a sütőből, borítsd rácsra, majd vedd le róla a sütőpapírt. Ha kihűlt, vízszintesen vágd félbe, és kend meg baracklekvárral. Fedd le a felső tortalappal,és a torta oldalát és a tetejét is kend meg baracklekvárral. A tetejére kerülő csokit vízgőz felett olvaszd össze a tejszínnel, vond be vele a tortát, és hagyd száradni.

Gyöngyök a csokitengerben:)


P.S: Szeretem a márciust, mert Carlosnak akkor van a szülinapja:) Ez a torta készült a nagy napra, mert Carlos imádja a nagyon csokis dolgokat. A recept egyébként a Dr. Oetker féle Süteményeskönyv kezdőkenk c. könyvből van, és egy picit átalakítottam, de tényleg csak egy picit: megdupláztam a csokimáz hozzávalóit, és az eredeti ribizli zselé helyett sárgabaracklekvárt használtam. (a recept 4-6 ek ribizlizselét ír, én jóval többet használtam). Sütőport tettem bele, mert recept szerint kell, de igazából feleslegesnek éreztem a felvert tojásfehérjehab miatt. Csak feljött tőle a torta teteje és berepedezett, aztán zsonglőrködhettem, hogy a csoki a tetején normálisan nézzen ki. Ezt leszámítva finom volt:)

8 megjegyzés:

  1. Hűha! Innen messziről úgy látom, nagyon egy húron pendülök Carlossal :-) Én is nagyon szeretem a nagyon csokis sütiket, és én is márciusban születtem :-)


    Az aszalt szilvás is őrületes sikert aratott!

    VálaszTörlés
  2. Ez tényleg nagyon csokis:) gondolom, hamar elfogyott...

    VálaszTörlés
  3. Az biztos, hogy finom lehet!

    VálaszTörlés
  4. Igazán nagyon guszta és szép. Az íze meg mennyei lehet

    VálaszTörlés
  5. Lányok, köszönöm, aranyosak vagytok:)Chef Viki, Te pedig Carlos rokonlelke:)))

    VálaszTörlés
  6. Waw, szuper. Bisztos nagyon finom ez a csokis torta. (elnezest , nem tudok egeszen helyesen beszelni es irni magyarul)

    VálaszTörlés
  7. Cristina, de aranyos vagy, hogy írtál! Örülök, hogy tetszik a csokitorta. Ha gondolod, nyugodtan írhatsz angolul, ha úgy könnyebb Neked, bár úgy látom, hogy a magyarral is tökéletesen boldogulsz:)

    VálaszTörlés