![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxOJULBtLZuj_oNgMPDxf_Q0ELQPL9Yef6KjlQgB-46VApebdGrzdb3MsWxxnCLTxtmzLxpcH6nKF9JXsZWQ4J6JQgSwOU4cjpXGLImhC70KJoIuXbepoyKkOe_C81advpd5QblouRSpyv/s280/strudla_sa_visnjama.jpg)
- 500 gr rétestészta
- 150 gr darált dió
- 1 kg meggy
- 200-300 gr cukor
- 3 zacskó vaníliás cukor
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 dl tejföl
- 3 tojássárgája
- olaj
- pocukor a szóráshoz
Egy lap rétestéztát tegyél a munkafelületre, locsold meg egy kis olajjal, erre helyezd rá a másik rétes lapot, ezt is locsold meg olajjal, majd fedd be a harmadik réteslappal, amire szintén locsolj egy kis olajat. Ezt szórd meg a darált dióval, majd szórd rá a cukorral elkevert meggyet.
Hintsd meg vaníliás cukorral és 1 ek zsemlemorzsával, majd szép szorosan tekerd fel.
Ezt ismételd addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az így elkészült rétes tekercseket told 170 C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 40 percig. Ekkor vedd ki a sütőböl, kend meg a tetejüket a tejföl+tojássárgák keverékével, told vissza a sütőbe, és süsd, amíg szép aranybarnára nem sül.Porcukorral meghintve tálald.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQKFlW2D12BDVMmuljjCKPlo9w4bASjjXsPxk4cpR_m5bYksAx7vUTeeFWhv-W_i0OKaA_UyqvrFJnXfliwxPmg-XAsJn5bIXycXwB4f0jQsRpim58H9SOzQ8kwH3aJT1EiUM7SlwYI0Om/s280/retes_megszorva.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibhbuvSQwba8ABJXYwG8ZHWL1jFMYiNDOrUVUPk3sAMZNQWVpGCZ2QnECut6IprPKtPYxNHsmV4iYeMv0DiZpO4PWWs7SWtlV-TxQA6lhEdC6627xdapsN9cropenobemPydONIlvjfsIj/s320/retes_feltekerve.jpg)
Évi, ez naggggyon jó lehetett - gondolom, már morzsa sincs belőle:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki
VálaszTörlésHúú, gyönyörű!!
VálaszTörlés