Tésztához:
- 300 gr liszt
- 200 gr vaj
- 175 gr cukor
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
- 1 citrom leve
- 1 kg savanykás alma
- 50 gr mazsola
- 50 gr cukor
- 1 kk fahéj
És még:
- 2 tojás
- 3 ek tej
- 1 ek vaníliás pudingpor
A tészta hozzávalóit gyúrd össze, csomagold be alufóliába, és tedd 2 órára hűtőbe. A meghámozott almákat vágd kockákra, locsold meg a citromlével, és keverd össze a fehéjjal, mazsolával és a cukorral. A tészta 2-/-át lisztezett felületen nyújtsd ki, majd tedd vajazott-lisztezett formába, szúrkáld meg párszor. Erre jön az almás töltelék. A tojásokat keverd össze a tejjel és a pudingporral, és öntsd az almás töltelékre. A fennmaradt tésztából derelyevágóval vágj csíkokat, és tedd rács alakban a pitére. Süsd 200 C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig.
P.S: Nagyon szeretjük az almás sütiket. Carlostól kaptam horvátországi nyaralásunk alatt 2 jó nagy szakácskönyvet, abból néztem ki ezt a receptet, viszont a a tésztával nem voltunk tól jó barátságban, sehogyse akarta megadni magát, miután kivettem a hűtőből. Túlságosan ragadt, így miután megelégeltem vele a szöszölést, alá fölé tettem egy-egy folpack darabot, és közte nyújtottam ki a tésztát. A felső fóliát levettem, aztán alányúltam, és kiborítottam a pite formába, levettem a másik fóliát is, eligazgattam, és megnyugodtam, mert az elején komoly kétségeim voltak a süti végkimenetelét illetően. Miután a kezdeti izgalmak elmúltak, a sütőből egy csodálatosan finom almás pite került az asztalunkra:)És nem csak a töltelék lett finom, hanem a tésztája is:))))
Ez igen, nagyon szépséges
VálaszTörlés