![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh59Q4SX3q_PfXkw8LXxJTchIo8wL0gt-cVMyCzezNgcPOSeZZIvAS1rYYKTnVdyyV3tn7Da-T1-CVTIXL8YT8pKuXdRtO0YlgkQfvA_4sKqlTsdW80jlxGgxWmQ1JBc0qIMYh7NBlzrh73/s280/krmenadle_u_sosu.jpg)
- 8 szelet karaj
- 3 ek mustár
- 2 ek pirított szezámmag
- 6 dl marhahúsleves (kockából is mehet)
- 2 ek étkezési keményítő
- 0,5 kk fokhagyma granulátum
- 1 dl fehérbor
- 3-4 ek tejföl
- olaj
- ételízesítő
- bors
A karajt fűszerezd be ételízesítővel és borssal, majd pici olajon süsd át mindkét oldalról. A húst szedd ki, majd keverd a serpenyőbe a mustárt, fokhagyma granulátumot, add hozzá a fehérbort és a levest, ízesítsd kedved szerint, főzd össze az egészet. Keverd hozzá a pirított szezámmagot, és tedd vissza a húsokat is a szószba. Add hozzá a tejfölt, és egy kevés vízben feloldott étkezési keményítőt, és főzd közepes lángon, amíg a szósz kellőképp be nem sűrűsödik. Sütkrumplival vagy krumplipürével tálald.
P.S: Forrás: Dobra hrana, 10/2010. A szezámmagot zsiradék nélkül pirítsd meg egy kisebb serpenyőben. Ha alkoholmentesre készítenéd, akkor egyszerűen hagyd ki a bort, és a leves mennyiségét növeld meg 1 dl-vel.
Pont kerestem mustárszósz receptet :)
VálaszTörlésNagyon guszta