- 5 tojás
- 200 gr gesztenyepüré
- 5 cl rum
- 50 gr csoki
- 1 vaníliás cukor
- 180 gr cukor
- 1,5 dl étolaj
- 100 gr liszt
- 1 sütőpor
- 50 gr étkezési keményítő
- 200 gr meggy lisztben megforgatva
A tojások sárgáját keverd habosra a gesztenyepürével és a rummal, add hozzá az olvasztott csokit , a vaníliás cukrot és a cukor 1/3-át. Add hozzá az olajat is. A tojásfehérjéket verd kemény habbá a maradék cukorral, majd forgasd bele a gesztenyés masszába. Szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet és az étkezési keményítőt, és végül add hozzá a lisztben megforgatott meggyszemeket. A masszát töltsd olvasztott vajjal kikent és zsemlemorzsával meghintett kuglófformába, és süsd 170 C-on tűpróbáig. Hagyd a formában picit pihenni, madj borítsd ki. A tetejét vond be 100 gr csokiból készített csokimázzal.
P.S: Ezt a receptet egy ősrégi Dr. Oekter vaníliás cukor hátulján találtam, és megtetszett, a gesztenye miatt betettem a karácsonyi repertoárba. Picit változtattam rajta: az eredeti szerint 100 gr lisztben kell a meggyet megforgatni, ez szerintem túl sok, elég 3-4 ek. Ja, és a meggy mennyiségét is megdupláztam, az eredeti 100 gr-ot ír. Én csokimázzal készítettem, az eredeti recept pedig marcipános cukormázat ajánl a kuglóf bevonására. Ezeket csak azért írom le, hogy tudjatok választani,melyik változat tetszik jobban:)Mi szerettük:)
Gyönyörű
VálaszTörlésIlyet tuti sütök a férjemnek,HA leadtuk a karácsonyi fölösleget....
VálaszTörlésmegcsináltam és nagyon köszi a receptet,mert ilyen finom kuglófot még nem ettünk!!!!!
VálaszTörlésNotte, jaj de örülök, hogy ízlett Nektek!!!Puszi!!!
VálaszTörlés