- 500 gr tengeri hekk filé
- 1 nagy citrom leve
- só
- bors
- olívaolaj
- 1 ek szárított rozmaring
- 50 gr szeletelt mandula
A hekkfiléket jó alaposan locsold meg minden oldalról citromlével, vékonyan kend be olívaolajjal, sózd, borsozd, majd tedd olívalajjal megkent tűzálló tálba. A halszeleteket szórd meg rozmaringgal és szeletelt mandulával, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben olyan 20 percig.
P.S: Szeretem a hekket, mert ahhoz képest, hogy ugye halból van (hehe), viszonylag szagmentesen el lehet készíteni. Lilahagymás krumplisalátával tálalva ettük, de nagyon jó hozzá a mángoldos-fokhagymás krumpli is, de akár tejszínes zöldségkörettel is tökéletes páros:)
Hű mesésen finom lehet
VálaszTörlés