12/30/2010

Mandulás hekk filé


  • 500 gr tengeri hekk filé
  • 1 nagy citrom leve
  • bors
  • olívaolaj
  • 1 ek szárított rozmaring
  • 50 gr szeletelt mandula
A hekkfiléket jó alaposan locsold meg minden oldalról citromlével, vékonyan kend be olívaolajjal, sózd, borsozd, majd tedd olívalajjal megkent tűzálló tálba. A halszeleteket szórd meg rozmaringgal és szeletelt mandulával, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben olyan 20 percig.
P.S: Szeretem a hekket, mert ahhoz képest, hogy ugye halból van (hehe), viszonylag szagmentesen el lehet készíteni. Lilahagymás krumplisalátával tálalva ettük, de nagyon jó hozzá a mángoldos-fokhagymás krumpli is, de akár tejszínes zöldségkörettel is tökéletes páros:)

1 megjegyzés: