1/05/2009

Krumplisaláta



  • 1 kg krumpli
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
  • ecet
  • lilahagyma
A krumplit héjastól megfőzöd, majd hagyod picit hűlni, felkarikázod. Egy tálba teszel 1 réteg karikára vágott krumplit, sózod, megszórod frissen őrölt borssal, majd meglocsolod 2 bő evőkanál olívaolajjal és 2 jó nagy evőkanál ecettel. Erre jön következő rétegként egy sor lilaagyma karika. Ismét krumpli-só-bors-olaj-ecet-lilahagyma, és addig ismételd a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
P.S: Nagyon szeretjük ezt a krumpli salátát. Klasszikus recept, leginkább sült rántott tengeri hal mellé szoktuk enni köretként. Már előző este el lehet készíteni, hogy jól összeérjenek az ízek.Az olaj és az ecet mennyisége természetesen függ attól, hogy mekkora tálban rétegezed, így folyamatosan nem árt "utócheckelni":) az ízét.

Nincsenek megjegyzések: