- 400 gr liszt
- 1 sütőpor
- 200 gr cukor
- 200 gr vaj/margarin
- 200 gr kókusz
- 2 tojás
- 1 vaníliáscukor
- pár csepp vanília aroma
- a forgatáshoz vaníliás porcukor
Az összes hozzávalót összegyúrod, hogy kompakt masszát kapj, majd margarinozott, lisztezett formákba (kagyló, kifli, üstökös, stb) egyengeted a tésztát, és 20 percig sütöd 200 C-on. Még melegen megszórod vaníliás porcukorral.
P.S: Ez az isteni finom keksz a Diós karácsonyi aprósütemény "testvérkéje". Azért készítettem, mert bár mi imádjuk a diós változatot, unokatestvérem nem eszi a diót, így neki kókuszossal készültem. Nagyon gyorsan kész, és hatalmas előnye, hogy hetekig eltartható fémdobozokban. Pár nap alatt érik el az ideális puhaságot, amit mindvégig utána meg is őriznek:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése