12/31/2008

Kókuszos aprósütemény



  • 400 gr liszt
  • 1 sütőpor
  • 200 gr cukor
  • 200 gr vaj/margarin
  • 200 gr kókusz
  • 2 tojás
  • 1 vaníliáscukor
  • pár csepp vanília aroma
  • a forgatáshoz vaníliás porcukor
Az összes hozzávalót összegyúrod, hogy kompakt masszát kapj, majd margarinozott, lisztezett formákba (kagyló, kifli, üstökös, stb) egyengeted a tésztát, és 20 percig sütöd 200 C-on. Még melegen megszórod vaníliás porcukorral.
P.S: Ez az isteni finom keksz a Diós karácsonyi aprósütemény "testvérkéje". Azért készítettem, mert bár mi imádjuk a diós változatot, unokatestvérem nem eszi a diót, így neki kókuszossal készültem. Nagyon gyorsan kész, és hatalmas előnye, hogy hetekig eltartható fémdobozokban. Pár nap alatt érik el az ideális puhaságot, amit mindvégig utána meg is őriznek:)

Nincsenek megjegyzések: