12/28/2008

Ajváros tekercs



Tészta:
  • 4 tojás
  • 4 ek liszt
  • 1 sütőpor
  • 2 dl joghurt
  • 4 ek ajvár
  • 1,5 kk só
Töltelék:
  • 200 gr krémsajt
  • 150 gr sonka
  • 1 főtt sárgarépa
  • 2 nagyobb csemegeuborka
A tészta hozzávalóit a leírt sorrendeben összekevered, és sütőpapírral bélelet tepsibe öntöd, és 200 C-ra előmelegített sütőben megsütöd. Amikor kész, nedves konyharuhára borítod, leveszed róla a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével feltekered. Hagyod hűlni, közben összekevered a krémsajtot a felkockázott répával, sonkával és csemegeuborkával. Széttekered a tésztát, rákened a tölteléket egyenletes vasatgságban úgy, hogy az egyik felén hagyj üresen kb. 2-3 cm-nyi helyet, így nem fog kifolyni a töltelék. Tekerd fel az egészet, csomagold vissza az alufóliába, és tedd 1-2 órára a hűtőbe, és vékony szeletekre vágva tálald.
P.S: Mint ahogy ígértem, gyarapítom a sós tekercsek listáját:)Most ajváros tekerccsel készültem, ami az mellett, hogy dekoratív, finom is, és ráadásul nagyon könnyű elkészíteni:)

2 megjegyzés:

Euthymia írta...

Szia, most találtam a blogra. Ha nem baj, akkor többször visszanézek majd, mert már elsőre is nagyon jó kis receptet találtam rögtön :)
Boldog új évet!

Sretnu novu godinu :)

Eva írta...

Szia Euthymia, Örülök, hogy tetszenek a receptek!Gyere máskor is:) És Boldog új évet Neked is!!!(Sretna i tebi Nova!:))