12/10/2008

Baconbe göngyölt sajtos csirkemell



  • 700 gr csirkemell
  • vegeta
  • bors
  • 1 krémsajt
  • reszelt trapista sajt
  • 16 szelet bacon
A csirkemellet hosszában vágd vékonyabb szeletekre, ha szükséges, klopfold. Sózd, borsozd, szórj rá Vegetát, majd kend meg a szeleteket krémsajttal (bármilyen ízesítésű jó), és szórd meg reszelt sajttal. Ha ezzel megvagy, a rövidebb oldalától kezdve tekerd fel, és körkörösen tekerj mindegyik adagra bacont. Tedd a göngyölt csirkemellet vajjal kikent tepsibe, és süsd kb. 35 percig 200 C-ra előmelegített sütőben.
P.S: Én nem szoktam sem összekötni, sem fogvájóval összefogni a tekercseket. Ha elég szorosan tekered fel a húst, nem fog szétesni, hanem szépen egybemarad. Nagyon finom, a bacon és a sajt miatt egyálalán nem száraz, és nincs vele sok macera sem:)Felszeletelve pedig ilyen:)

Nincsenek megjegyzések: