12/30/2008

Mézeskalács (Anyósom receptje)


  • 2 tojás
  • 4 ek olvasztott méz
  • 16 ek porcukor
  • 2 ek olaj
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • reszelt citromhéj
  • citromlé ízlés szerint
  • 2/3 kk szódabikarbóna
  • liszt amennyit felvesz
Összekevered a tojásokat a mézzel és a cukorral, hozzáadod az olajat és a fűszereket, és annyi lisztet, hogy sem túl lágy, sem túl kemény ne legyen a tészta. A masszát 1-2 napig pihenteted, majd kinyújtod, formákat szaggatsz belőle, és közepesen meleg sütőben megsütöd.
P.S: Jó mézeskalács receptet találni nem egyszerű, van, ami ízre nem az igazi, van, ami pedig pár nap elteltével megkeményedik, és már nem olyan finom, mint frissen. Anyósom egy nagy doboz mézeskaláccsal lepett meg bennünket, ami nagyon nagyon finom, és heteken át ugyanolyan finom és puha, mint első nap. Minenkinek szívből ajánlom, aki még kutat az igazi mézeskalács recept után:)

Nincsenek megjegyzések: