- 2 tojás
- 1 vaníliás pudingpor
- 4 ek őrölt szentjánoskenyér
- 5 ek cukor
- 1 vaníliáscukor
- 2 alma
- 1 banán
- 3 kivi
- 5 ek liszt
- 1 sütőpor
A tojást keverd kézi habverővel össze a pudingporral, az őrölt szentjánoskenyérrel, és a két fajta cukorral. Az almákat hámozd meg, reszeld le, a banánt törd össze, és add az előző masszához. A kivit vágd kockákra, ez is mehet a többihez. Legvégül add a masszához a sütőporral elkevert lisztet, majd jól keverd össze még egyszer az egészet. A muffinformákba tedd bele a papírkosarakat, majd töltsd meg őket, és süsd 200 C-on tűpróbáig.
P.S: Igaz, hogy van benne alma és banán is, de leginkább a kivi és a szentjánoskenyér íze dominál. A szentjánoskenyérről mindig a dédmamám jut az eszembe, mert ő készített rendszeresen szentjánoskenyeres sütiket, amit öcsémmel percek alatt fel is faltunk. A másik emlékképem, ami a szentjánoskenyérhez kötődik, és a mai napig jót mosolygok rajta, az az, hogy kislányként mindig azt hittem, amikor szentjánoskenyeret láttam a fán, hogy az "fonnyadt banán":) Egyébként egyiptomi fügének is hívják, és nagyon finom:)
P.S: Igaz, hogy van benne alma és banán is, de leginkább a kivi és a szentjánoskenyér íze dominál. A szentjánoskenyérről mindig a dédmamám jut az eszembe, mert ő készített rendszeresen szentjánoskenyeres sütiket, amit öcsémmel percek alatt fel is faltunk. A másik emlékképem, ami a szentjánoskenyérhez kötődik, és a mai napig jót mosolygok rajta, az az, hogy kislányként mindig azt hittem, amikor szentjánoskenyeret láttam a fán, hogy az "fonnyadt banán":) Egyébként egyiptomi fügének is hívják, és nagyon finom:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése