12/20/2008

Diós karácsonyi aprósütemény



  • 250 gr darált dió
  • 250 gr cukor
  • 250 gr margarin
  • 450 gr liszt
  • 2 tojás
  • 2 vaníliás cukor
Az összes hozzávalót keverd egyenletes masszává. A formákat kend ki vajjal, lisztezd, és töltsd meg a masszával. 20 percig süsd előmelegített sütőben. Vaníliás porcukorral megszórva tálald.
P.S: Ez egy annyira hagyományos recept, hogy hagyományosabb már nem is lehetne, lehet, hogy éppen ezért szeretjük ennyire. Isteni finom, és ráadásul jó előre is el lehet készíteni, hiszen minél tovább áll, annál finomabb. Fémdobozban tökéletesen el lehet tárolni, és ez egy nagy plusz, ha így Karácsony táján több fajta aprósüteménnyel készülünk:)Nálunk most rengetegen leszünk Karácsonykor, így azért is hálás, mert naaaagyon sok keksz lesz belőle!



1 megjegyzés:

Ottis írta...

Boldog Karácsonyt kívánok neked!