12/08/2008

Rafaello



  • 2 dl víz
  • 400 gr cukor
  • 400 gr tejpor
  • 1 margarin
  • 300 gr kókuszreszelék
  • pörkölt mogyoró
  • + kókusz a forgatáshoz

A vizet a cukorral felforralod, majd belekevered a tejport, a margarint, és a 300 gr kókuszt. Mehet az egész a frizsiderbe, amíg össze nem áll (legjobb a masszát előző este elkészíteni). Ekkor már csak golyókat formálsz a masszából, mindegyik közepébe teszel egy pörkölt mogyorót, és az egészet kókuszba forgatod, és kész is:)

P.S: Fél adagot csináltam, de abból is jó sok lett. Azt nem értem csak, hogy miért nem lehet normális tejport kapni, amit úgy is hívnak, hogy tejpor. Mert van kávéízesítő por, kávéfehérítő por, kávé krémpor, de tejpor, az egy árva darab se. Érti ezt valaki? Mert igazából a tejpor tudja jól összefogni a masszát. Mindegy, akár tejpor, akár más, a lényeg, hogy isteni finom!

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia!
a match-ben lehet kapni kokusztejport, en azt szoktam neha venni, bar az ara eleg borsos...

Eva írta...

Robyn, köszi az ötletet, nagyon jól hangzik! Ki fogom próbálni:)

Renata Kalman írta...

Szia Eva!
Én is szoktam hasonlót, kókusztejporból!
A gyerekek miatt kezdtem el anno, mikor kiderült a tejallergiájuk és nagyon finom!
Ha kedvezni akarok magamnak, akkor ezt szoktam még bevetni :)

Eva írta...

Szia Renata,

mostmár aztán nagyon kíváncsivá tettetek!Ha ennyien ez mellett voksoltok, akkor biztosan "tud valamit" ez a kókusztejpor. Muszáj lesz kiprobálnom:)

Névtelen írta...

sziasztok ! Én ki próáltam kókusztejporból és egyszerűen pazar lett igaz egy kicsit drága de megéri az íze fenomenális!!:)XDXD Brenoníta