- 4 tojás
- 120 gr cukor
- 120 gr liszt
- 1 dl olaj
- 50 gr apróra vágott dió
- 50 gr mazsola
- 100 gr aszalt füge apróra vágva
- 2 ek kandírozott citromhéj
- 2 ek kandírozott narancshéj
- pár csepp vanília aroma
- 1 narancs reszelt héja
- 2 ek porcukor
A gyümölcsöt vágd apró kockákra, majd a kimért lisztből vegyél el 2 ek-nyit, és azzal keverd őket össze. A tojásokat válaszd szét, a sárgájához add hozzá a cukrot, és keverd habosra, add hozzá az olajat, gyümölcsöket és a lisztet, majd jól forgasd össze. Reszeld bele a narancshéjat is. A tojásfehérjéket verd fel a 2 ek porcukorral, és adagold apránként a masszához. Vajazott, lisztezett gyümölcskenyér formában süsd 200 C-on, amíg szép aranybarna nem lesz.
P.S: Szinte minden Karácsonyra elkészítem ezt a gyümölcskenyeret, mert nagyon finom, és mert igazi karácsonyi íze és illata van. Nagyon szeretjük, ráadásul sokáig el is áll, így akár előre is elkészíthető:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése