12/29/2008

Karácsonyi gyümölcskenyér



  • 4 tojás
  • 120 gr cukor
  • 120 gr liszt
  • 1 dl olaj
  • 50 gr apróra vágott dió
  • 50 gr mazsola
  • 100 gr aszalt füge apróra vágva
  • 2 ek kandírozott citromhéj
  • 2 ek kandírozott narancshéj
  • pár csepp vanília aroma
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 ek porcukor
A gyümölcsöt vágd apró kockákra, majd a kimért lisztből vegyél el 2 ek-nyit, és azzal keverd őket össze. A tojásokat válaszd szét, a sárgájához add hozzá a cukrot, és keverd habosra, add hozzá az olajat, gyümölcsöket és a lisztet, majd jól forgasd össze. Reszeld bele a narancshéjat is. A tojásfehérjéket verd fel a 2 ek porcukorral, és adagold apránként a masszához. Vajazott, lisztezett gyümölcskenyér formában süsd 200 C-on, amíg szép aranybarna nem lesz.
P.S: Szinte minden Karácsonyra elkészítem ezt a gyümölcskenyeret, mert nagyon finom, és mert igazi karácsonyi íze és illata van. Nagyon szeretjük, ráadásul sokáig el is áll, így akár előre is elkészíthető:)

Nincsenek megjegyzések: