- 200 gr couscous
- 1 leveskocka
- 400 gr spenót
- 2 tojás
- reszelt parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- pici olívaolaj
- zsemlemorzsa
- kockára vágott trapista sajt
- só
- bors
3 dl vizet forralj fel a leveskockával, majd öntsd a couscousra, fedd le, és hagyd duzzadni kb. 20 percig. A spenótot futtasd meg az olívaolajon, add hozzá a fűszereket és az áttört fokhagymát. A spenótot keverd össze a megfőtt couscous-szal, adj a masszához 1 tojást, és annyi reszelt parmezánt, hogy jól formálható masszát kapj. Ha ezzel megvagy, formálj golyókat, midegyik közepébe tegyél 1 kocka sajtot, forgasd őket a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába. A golyókat tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és csorgass rájuk egy pici olívaolajat. Mehet az egész a 170C-ra előmelegített sütőbe, amíg szép aranybarnára nem sülnek.
P.S: Én mirelit spenóttal készítettem, 450gr-nyit tettem bele, és nem futtattam az olajon, csak felengedtem, és fűszereztem. Sajtból nem kellett túl sok, mert egész szépen összeállt a massza, könnyen formázható volt. Carlosnak és nekem is nagyon ízlett:)
5 megjegyzés:
Ez nemcsak finom lehet, de nagyon mutatós is.
aztamindenit! Igazán csinos lett :) Gratulálok! :)
Szia!
Már akartam írni neked. Nagyon tetszenek a képek.
Lehetek indiszkrét? Te is vajdasági vagy? Esetleg ismerjük egymást?
Lányok, köszönöm szépen, aranyosak vagytok:)
Szia Ági,
Egyáltalán nem vagy indiszkrét, igen, én is vajdasági vagyok:) Közvetlenben sajnos még nem ismerjük egymást, de én is "nyomon követtelek", és nagy örömmel töltött el, amikor Szabadkán a Plato könyvespolcairól visszamosolygott rám a szakácskönyved:)Gratulálok hozzá!
Puszi
Megjegyzés küldése