12/05/2008

Zöld couscous golyók



  • 200 gr couscous
  • 1 leveskocka
  • 400 gr spenót
  • 2 tojás
  • reszelt parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pici olívaolaj
  • zsemlemorzsa
  • kockára vágott trapista sajt
  • bors
3 dl vizet forralj fel a leveskockával, majd öntsd a couscousra, fedd le, és hagyd duzzadni kb. 20 percig. A spenótot futtasd meg az olívaolajon, add hozzá a fűszereket és az áttört fokhagymát. A spenótot keverd össze a megfőtt couscous-szal, adj a masszához 1 tojást, és annyi reszelt parmezánt, hogy jól formálható masszát kapj. Ha ezzel megvagy, formálj golyókat, midegyik közepébe tegyél 1 kocka sajtot, forgasd őket a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába. A golyókat tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és csorgass rájuk egy pici olívaolajat. Mehet az egész a 170C-ra előmelegített sütőbe, amíg szép aranybarnára nem sülnek.
P.S: Én mirelit spenóttal készítettem, 450gr-nyit tettem bele, és nem futtattam az olajon, csak felengedtem, és fűszereztem. Sajtból nem kellett túl sok, mert egész szépen összeállt a massza, könnyen formázható volt. Carlosnak és nekem is nagyon ízlett:)

5 megjegyzés:

napmátka írta...

Ez nemcsak finom lehet, de nagyon mutatós is.

bodza írta...

aztamindenit! Igazán csinos lett :) Gratulálok! :)

Ági, aki főz írta...

Szia!

Már akartam írni neked. Nagyon tetszenek a képek.

Lehetek indiszkrét? Te is vajdasági vagy? Esetleg ismerjük egymást?

Eva írta...

Lányok, köszönöm szépen, aranyosak vagytok:)

Eva írta...

Szia Ági,

Egyáltalán nem vagy indiszkrét, igen, én is vajdasági vagyok:) Közvetlenben sajnos még nem ismerjük egymást, de én is "nyomon követtelek", és nagy örömmel töltött el, amikor Szabadkán a Plato könyvespolcairól visszamosolygott rám a szakácskönyved:)Gratulálok hozzá!
Puszi