12/26/2008

Arany golyók


  • 200 gr aszalt sárgabarack
  • 160 gr kókusz
  • 100 gr porcukor
  • kókusz a forgatáshoz
A sárgabarackot áztasd 1-2 óráig forró vízbe, majd késes aprítógépben pépesítsd össze. Add hozzá a kókuszt, és a porcukrot, jól gyúrd össze a masszát, és formálj belőle golyókat, forgasd őket kókuszba, majd tedd papírkosarakba, és tálalható is!
P.S: Elméletileg eléggé felpuhul a forró vízben a sárgabarack, viszont ha nem lenne a massza könnyen formázható, tegyél bele pár evőkanál kajszi gyümölcslét. Nekem nem kellett, mert gyönyörűen összeállt anélkül is:) A tőlem megszokott módon nem túl édes édesség, aki az édesebb ízeket kedveli, nyugodtan növelje meg a cukor mennyiségét:)

Nincsenek megjegyzések: