- 200 gr aszalt sárgabarack
- 160 gr kókusz
- 100 gr porcukor
- kókusz a forgatáshoz
A sárgabarackot áztasd 1-2 óráig forró vízbe, majd késes aprítógépben pépesítsd össze. Add hozzá a kókuszt, és a porcukrot, jól gyúrd össze a masszát, és formálj belőle golyókat, forgasd őket kókuszba, majd tedd papírkosarakba, és tálalható is!
P.S: Elméletileg eléggé felpuhul a forró vízben a sárgabarack, viszont ha nem lenne a massza könnyen formázható, tegyél bele pár evőkanál kajszi gyümölcslét. Nekem nem kellett, mert gyönyörűen összeállt anélkül is:) A tőlem megszokott módon nem túl édes édesség, aki az édesebb ízeket kedveli, nyugodtan növelje meg a cukor mennyiségét:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése