12/24/2008

Aszalt szilvás diós szalámi


  • 180 gr cukor
  • 1 dl víz
  • 300 gr aszalt szilva
  • 300 gr dió
  • kókusz
A diót késes aprítógéppel vágd kisebb darabokra, majd az aprítógépben pépesítsd az aszalt szilvát. Közben a vizet tedd fel a cukorral főni, időnként kevergesd meg, és akkor jó, ha sistergő buborékok jönnek fel a felszínére, és szirupos az állaga. Ekkor keverd bele az aszalt szilvát, picit főzd, amíg homogén masszát nem kapsz, majd vedd le a tűzről, és keverd hozzá a darabolt diót.Jól keverd össze a masszát, majd kókusszal megszórt alufóliára öntsd a massza felét téglalap alakban, majd az alufólia segítségével szorosan tekerd fel. Ugyanezt megismétled a fennmaradt masszával, majd a két tekercs mehet a frizsiderbe hogy megszilárduljon. A tetejüket még egyszer szórd meg kókusszal, és vékonyan felszeletelve tálald.

P.S: Aszalt gyümölcsök és dió nélkül el sem tudnám képzelni a Karácsonyt, és az aszalt szilva+dió külön kedvencünk. És ilyen feltálalva:)

Nincsenek megjegyzések: