12/01/2008

Túrós pogácsa




  • 300 gr túró
  • 2 tojás
  • 300 gr liszt
  • 1 sütőpor
  • 100 gr margarin
Tetejére:
  • 1 tojás
  • szezámmag
  • mák
A túrót áttöröd, majd összekevered a tojásokkal, hozzáadod a sütőporral elkevert lisztet és a margarint, majd összegyúrod. A tésztát kinyújtod lisztezett felületen, pogácsákat szaggatsz belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszed. A pogácsák tetejét megkened a felvert tojással, megszórod sóval, szezámmaggal vagy mákkal, majd 200C-ra előmelegített sütőben sütöd, amíg szép aranybarna nem lesz.
P.S: Nagyon finomak, és másnap is puhák maradnak. Annyi a trükk, hogy a tésztát ne nyújtsd vékonyra, hagyd legalább 1 ujjnyi vastagra, és úgy szaggasd:)A tésztába kb 2 kk só kell, hogy ne legyen sótlan.

5 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia!

fincsinek néz ki, margarin mennyi kell bele ? :)

üdv!
Bonnie

Névtelen írta...

Bocsi!Mennyi margarint?Köszi

Eva írta...

Tényleg, ez most lemaradt, köszi, hogy szóltatok, korrigáltam!

Névtelen írta...

Szia Frendicám! Remélem Carlosnak ízlett a pogácsa :) Biztosan,ha olyan finomis volt mint amilyen jólnéz ki! ( Jutkity)

Eva írta...

Szia drága Jutkityom,

háááát, a pogácsa mondhatni tiszavirág életű volt:)de hát tudod, hogy Carlos mennyire rá volt készülve, az ő kérésére készült, és ízlett is neki!Legalább nem dolgoztam hiába:)

Puszillak!