Tészta:
- 6 tojás
- 1 dl tej
- 6 ek darált dió
- 1 ek liszt
- 1 sütőpor
- só
Töltelék:
- tejföl
- 400 gr túró
- 150 gr gépsonka
- 8 csemegeuborka
- 1 piros olajos paprika
- só
A tojások sárgáját összekevered a tejjel, a darált dióval, a sütőporral elkevert liszttel és a sóval. A fehérjét kemény habbá vered, és hozzáforgatod az előző masszához. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöd, és 200 C-ra előmelegített sütőben sütöd, amíg szép barnára nem sül. Egy konyharuhát benedvesítesz, ráborítod a tésztát, leveszed róla a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével szorosan feltekered, hagyod hűlni. Most jön a töltelék. Felkockázod apróra a sonkát, a csemegeuborkát és a paprikát, hozzáadod a túrót, adsz hozzá egy pici sót, és jól elkevered. A tekercset "kibontod", vékonyan megkened a tejföllel, és egyenletesen elosztod rajta a tölteléket, úgy, hogy az egyik végén legyen 2-3 cm-nyi hely üresen hagyva. Az ezzel ellentétes oldalról feltekered az egészet, fóliába csomagolod, és mehet a hűtőbe. Ezután már csak szeletelni kell, és enni:)
P.S: Forrás:Dobra hrana, broj 13, 2008 novembar. Elég gyorsan elkészült, és isteni finom lett!:)A tölteléket persze lehet variálni, és a tejfölbe aki szereti, tehet egy kis majonézt is. Kívülről be lehet vonni krémsajttal, és díszíteni petrezselyemlevéllel, szeletelt zöldségekkel stb., de anélkül is nagyon szép:)
2 megjegyzés:
Ez fantasztikusan jól néz ki, és ráadásul nem is láttam még így tésztával hasonlót:)
Szia Kata,
Igen, ráadásul finom is, érdemes kipróbálni:) Csináltam egy "sós tekercs" cimkét is, mert van még egy csomó ehhez hasonló receptem, és mind nagy kedvenc nálunk. Családi összejövetelekkor szoktam előételnek felszolgálni, mert gyorsan elkészül, viszonylag nagy menniységben. A tésztát lehet spenóttal készíteni akkor zöld színű a tekercs, vagy ajvárral, akkor piros. Szóval rengeteg a variáció:)Jó sütögetést Neked!
Megjegyzés küldése