- 0,5 kg zöldbab
- 2 fej vöröshagyma
- 1 póréhagyma
- 0,5 köteg petrezselyem
- 3 tojás
- 2 dl tejföl
- só
- fűszerkeverék
- pár szelet bacon
- pici olívaolaj
A zöldbabot, az apróra kockázott hagymát és a felkarikázott póréhaymát olívaolajon párold egy picit, majd öntsd át egy tűzálló tálba. A tojást és a tejfölt keverd össze, majd ízesítsd fűszerekkel, és öntsd a zöldbabos cuccra. Az egészet helyenként fedd be a bacon szeletekkel, és süsd szép pirosra 200 C-ra előmelegített sütőben.
P.S: Mivel közeleg a Karácsony, nekiláttam a hűtő tartalmát a minimumra redukálni, hogy legyen hely a Karácsonyra szánt kaják alapanyagainak. Ennek az akciónak lett az Anyutól kapott zöldbab is az áldozata, így készült el ez az "express" egytálétel:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése