- 600 gr csirkemell
- 2 ek olívaolaj
- só
- Vegeta mediteran
- 400 gr konzerv gomba
Besamel mártáshoz:
- 20 gr vaj
- 1 ek liszt
- 1,5 dl tej
- 1 citrom leve
- szerecsendió
A nokedlihez:
- 200 gr liszt
- 2 tojás
- 1 dl tej
- só
A csirkemellet vágd csíkokra, sózd, vegetázd, és süsd meg az olívaolajon. Az olvasztott vajhoz keverd hozzá a lisztet, picit pirítsd, majd add hozzá a tejet, a citromlét és a szerecsendiót, főzd, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor keverd hozzá a gombát (Ha friss gombát használd, párold meg előtte, és úgy keverd a besamelhez).A nokedlihez először a felvert tojásokhoz add hozzá a tejet és a sót, majd apránként add hozzá a lisztet, amíg kompakt masszát nem kapsz. Kanállal szaggass a masszából nokedliket, és főzd forró vízben, amíg a víz felszínére nem úsznak. A csirkemellet és a nokedlit öntsd le az elkészített gombás besamellel, és tálalható is!
P.S: Forrás: Kuhinjica2008/18, okt-nov. Én most a besamelhez nem adtam citromot, hanem maradtam a hagyományos szerecsendió-só ízesítésnél. A nokedlihez picivel kevesebb liszt is elég volt, mint amennyit a recept ír, a besamelből pedig a mennyiség elbírja a dupla adagot. Az eredeti mennyiségből nekem a gombára volt elég, így a nokedlit már tejfölösen csináltam:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése