11/25/2008

Töltött zsemle



  • 8 zsemle
  • 150 gr sonka felkockázva
  • 250 gr szeletelt gomba
  • 100 gr reszelt trapista sajt
  • 5 csemegeuborka
  • 0,5 köteg petrezselyem
  • 50 gr margarin
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • fűszerkeverék
A zsemléknek vágd le a tetejét, és kanállal vájd ki a belsejüket. Közben pici margarinon párold puhára a gombát, add hozzá a felkockázott sonkát, majd levéve a tűzről keverd hozzá az apróra vágott petrezselymet.Add hozzá a reszelt sajtot és a felkockázott csemegeuborkát is, és forgasd össze a masszát.Sózd, fűszerezd. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd helyezd rá a zsemléket. Belülről kend meg őket a maradék margarinnal, majd töltsd meg őket a gombás-sonkás-sajtos töltelékkel. Keverd el a tojásokat a tejföllel, és öntsd tele a zsemléket ezzel a masszával, majd mehet az egész a 150 C-ra előmelegített sütőbe, amíg a aranybarnára nem pirul.


P.S: Ez azért nagyon finom, mert kívülről a zsemle ropogós, belülről pedig puha marad a tölteléktől. Nekem 150C-on elég sokáig tartott, amíg a töltelék megsült, legközelebb picit magasabb hőfokon fogom készíteni.

2 megjegyzés:

Eperninasky76 írta...

Annyira megkívántam csináltam rögtön magamnak...nagyon fincsi lett :)

Eva írta...

Nagyon örülök, hogy ízlett Neked!És köszi a commentet:)