- 8 zsemle
- 150 gr sonka felkockázva
- 250 gr szeletelt gomba
- 100 gr reszelt trapista sajt
- 5 csemegeuborka
- 0,5 köteg petrezselyem
- 50 gr margarin
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- só
- fűszerkeverék
A zsemléknek vágd le a tetejét, és kanállal vájd ki a belsejüket. Közben pici margarinon párold puhára a gombát, add hozzá a felkockázott sonkát, majd levéve a tűzről keverd hozzá az apróra vágott petrezselymet.Add hozzá a reszelt sajtot és a felkockázott csemegeuborkát is, és forgasd össze a masszát.Sózd, fűszerezd. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd helyezd rá a zsemléket. Belülről kend meg őket a maradék margarinnal, majd töltsd meg őket a gombás-sonkás-sajtos töltelékkel. Keverd el a tojásokat a tejföllel, és öntsd tele a zsemléket ezzel a masszával, majd mehet az egész a 150 C-ra előmelegített sütőbe, amíg a aranybarnára nem pirul.
P.S: Ez azért nagyon finom, mert kívülről a zsemle ropogós, belülről pedig puha marad a tölteléktől. Nekem 150C-on elég sokáig tartott, amíg a töltelék megsült, legközelebb picit magasabb hőfokon fogom készíteni.
2 megjegyzés:
Annyira megkívántam csináltam rögtön magamnak...nagyon fincsi lett :)
Nagyon örülök, hogy ízlett Neked!És köszi a commentet:)
Megjegyzés küldése