- 4 sárgarépa
- 3 nagyobb krumpli
- 6 csemegeuborka
- 1 dl majonéz
- 2 dl tejföl
- 100 gr fekete mag nélküli olívabogyó
- 0,5 csomó petrezselyem
- só
- bors
- fűszerkeverék
- 150 gr tonhal konzerv (elhagyható)
A krumplit és a sárgarépát megfőzöd, majd nagy lukú reszelőn lereszeled a krumplit, a sárgarépát és a csemegeuborkát is. Az olívabogyót karikákra vágod, a petrezselymet pedig felaprítod. Összekevered a krumplit, a sárgarépát, csemegeuborkát, az olívabogyót, a fűszereket és a tonhalat, majd összeforgatod a tejföl és a majonéz keverékével. Behűtöd, és tálalható is.
P.S: Forrás: Dobra hrana, 2008/12, október. Az eredeti recept 2 dl majonézt és 1 dl tejfölt ír, de én megfordítottam az arányokat, mert így jobban szeretjük. A saláta ízre picit emlékeztet az oroszsalátára, de mégis más az olívabogyó és a tonhal miatt. Imádom az ilyen salátákat, mert nagyon jól mennek a húsokhoz, és egyszerre akár 3-4 fajtát is el lehet készíteni rövid idő alatt:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése