1/24/2009

Tonhalas csiga



  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 tonhal konzerv
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek mustár
  • 3 nagyobb csemegeuborka
  • fűszerek ízlés szerint
  • szezámmag
A levelestésztát hagyd felengedni, majd nyújtsd téglalap alakúra. A tonhal konzervet jól csöpögtesd le, törd össze villával, add hozzá az apróra kockázott csemegeuborkát, a tejfölt, és a mustárt, majd fűszerezd ízlés szerint, és jól forgasd át. A masszát kend a leveles tésztára, úgy, hogy az egyik részén hagyj kb.5 cm-t szabadon. Tekerd fel, és szeleteld 2 cm-es csigákra. A tetejét szórd meg szezámmaggal.Sütőpapírral bélelt tepsiben süsd 220 C-on, amíg szép piros nem lesz.

P.S: Jó nagy kihagyás után jelentkezem, sajnos engem is elkapott a megfázás, így a konyha közelébe se mentem több, mint egy hétig:(. Utána következett egy kis ausztriai képzés:), de mostmár itthon vagyok, és főzök is!Carlos valami tonhalasat szeretett volna enni, így ez készült tegnap vacsorára! Gyorsan megvan, hidegen és melegen is isteni!

3 megjegyzés:

Ottis írta...

Jól néz ki és az ötlet is jó!

Eva írta...

Köszi Ottis, aranyos vagy! És örülök, hogy itt vagy!Puszi

Névtelen írta...

Szia Évi :) Végre újra van mit nézegetnem...a receptek megvalósításához még gyűjtöm az erőt :DDD
Nemfőzős (de bloggolvasó) baratnőd, Jutkity