1/08/2009

Karfiol krémleves (Anyu receptje)



  • 1 l víz
  • 2 leveskocka
  • 1 nagyobb fej karfiol
  • bors
  • vegeta
  • 3 db háromszögsajt
  • 1 tojássárgája
  • bő fél pohár tejföl
  • reszelt sajt (füstölttel is isteni!)



A karfiolt rózsáira szeded, és megpárolod. Fogod a botmixert, és az egészet jó pépesre mixereled. Közben felforralsz 1 l vizet, beledobod a 2 leveskockát, ízlés szerint fűszerezed, majd amikor már forr, beledobod a 3 háromszög sajtot (ez is lehet bármilyen ízesítésű - tejszín, natúr, zöldfűszeres stb- csak az a lényeg, hogy fehér legyen, azaz ne legyen pl. kolbászos vagy paprikás ízesítésű:)). Hagyod, hogy a sajt felolvadjon a levesben, közben kevergeted, majd az egészhez hozzáadod a lepépesített karfiolt. A tojássárgáját elkevered a tejföllel, és a levesbe kevered. Utolsó lépésként még fűszerezd sóval, vegetával, mehet bele apróra vágott metélőhagyma is (én most nem tettem). Szedd a levest tányérokba, és szórd meg bőven reszelt sajttal, ami istenien meg fog a forró levestől olvadni.
P.S: Hát, gondolom aki szokta olvasni a blogomat, észrevette, hogy nincs túl sok levesrecept postom. Azaz egy sincs. Ez azért van, mert nem vagyok egy nagy leveses, viszont van pár kedvenc levesem, amit bármikor meg tudok enni. A krémleveseket kifejezetten szeretem, az pedig, hogy Anyu receptje, elég garancia arra, hogy az íze is isteni finom:)Így hát fogadjátok szeretettel az első levesreceptemet!

1 megjegyzés:

Lőrincz Zsuzsa írta...

Csak így tovább!