1/31/2009

Gombás-májas egytál



  • 1 póréhagyma
  • 500 gr csirkemáj
  • 300 gr szeletelt gomba (konzerv)
  • pici olívaolaj
  • bors
  • fokhagyma
  • petrezselyem
  • 4 tojás
  • 1 tejföl (2 dl)
  • 1 ek liszt
  • zsemlemorzsa

Pici olívaolajon párold meg a felszeletelt póréhagymát (zöld résszel együtt), add hozzá a felkockázott májat, kevergetve süsd, nyomj bele 2 gerezd fokhagymát, majd amikor a máj már majdnem kész, add hozzá a lecsepegtetett gombát. Süsd még egy-két percig, és vedd le a tűzről. Egy külön edényben keverd össze a tojásokat a tejföllel, adj hozzá 1 ek lisztet, majd keverd el a gombás-májas-póréhagymás masszával. Egy tűzálló tálat kenj ki margarinnal, és szórd meg bőven zsemlemorzsával, majd öntsd bele az előző cuccot. Süsd 200C-ra előmelegített sütőben, amíg szép aranybarnára nem sül.

P.S: Eredeti recept Minja fantasztikus blogján. Gyönyörűen szeletelhető, nincs vele semmi macera és nagyon finom! Máskor is fogom készíteni, mert Carlosnak is és nekem is nagyon ízlett!

2 megjegyzés:

trinity írta...

Szia, tényleg látszik, hogy szépen lehet szelni...meg fini is lehet!

Légyszi nézz be hozzám, egy körkérdés vár! Köszi!

Névtelen írta...

Szia! Ezt elmentettem már, de most nem találtam meg, visszajöttem érte. A "kicsi" lányom szerint ilyet kell holnap készítenem. Nagyon kívánatos :-)))