9/03/2008

Mángold / Blitva



  • 1 kg mángold
  • 1 citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pici olívaolaj

A mángoldot mosd meg, majd vágd hosszú csíkokra. Mehet a forró vízbe, amíg meg nem puhul. Amikor megfőtt, leszűröd, majd átfuttatod az olívaolajon, amiben előzőleg picit megpirítottad a fokhagymát. Tálba szedet, sózod, meglocsolod citromlével, és tálalhatod is.

P.S: A tengeren Krisztivel készítettük a hal mellé. Általában a mángoldot amikor főzik, tesznek bele kockákra vágott krumplit is, és együtt főzik őket, (ez az úgynevezett dalmát köret), de mivel nekünk volt krumplisalátánk, így mi csak így egymagában készítettük a halhoz, és nagyon finom volt!

1 megjegyzés:

"saját levében" írta...

Igen, isteni ez a "dalmatischen art" köret! Főleg halakhoz. Ha ott járok, én is ezt eszem, szinte kúraszerűen.