9/03/2008

Barackos süti




  • 3 tojás
  • 1,5 pohár cukor
  • 1 pohár joghurt
  • 1 pohár olaj
  • 2 pohár liszt
  • 1 sütőpor
Tetejére:

  • 0,5 kg őszibarack
  • porcukor

A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben összekevered, a barackokat meghámozod és felszeleteled. A tésztát vajazott, lisztezett tepsibe öntöd, és a tetejére teszed a gyümölcs felét. Beteszed a 200 C-ra előmelegített sütőbe, majd amikor a tészta teteje szilárdulni kezd, kiveszed, és ráteszed a maradék gyümölcsöt is. Meghet az egész vissza a sütőbe, tűpróbáig sütöd. Felszeleteled, és megszórod porcukorral, és már kész is.

P.S: Azért kell a barackot két részletben rápakolni, hogy ne áztassa el a sütit. Ez is - a tőlem megszokott módon:) - nagyon gyorsan elkészül.

Nincsenek megjegyzések: