- 1 nagyobb padlizsán
- 2 közepes paradicsom
- 120 gr mozarella sajt
- bazsalikom levelek
- só
- bors
- 4 ek olívaolaj
A padlizsánt mosd meg, és szeleteld fel hosszában 0,5 cm-es szeletekre. Egy tepsit vékonyan olajozz ki, arra helyezd rá a padlizsán szeleteket. Minden padlizsán szeletet kenj meg olívaolajjal, és szórd meg a fűszerekkel. A padlizsán szeletekre helyezz felváltva egy-egy szelet paradicsomot és mozarellát, szórd meg a bazsalikommal, az egészet még egyszer kend át vékonyan olívaolajjal, és 190 C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 15-20 percet, addig, amíg a padlizsán meg nem puhul, illetve amíg a sajt szépen rá nem pirul.
P.S: Forrás: Savremena žena, Jela sa povrćem, br. 16. Pár perc, és kész a gyors vacsora. Egyszerűbb már nem is lehetne:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése