- 2 nagyobb padlizsán
- só
- bors
- vegeta
- 200 gr mozarella/reszelt trapista sajt
- 100 gr gépsonka
- 2 tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
A patlidzsánokat megmosod, felkarikázod, sózod, fűszerezed, hagyod picit állni, hogy levet eresszen. Leitatod róla a levet, majd egy szelet patlidzsánra teszel egy szelet sonkát, és egy szelet mozarella sajtot / vagy reszelt trapistát. Befeded egy másik szelet patlidzsánnal, és az így kapott "szendvicseket" egyenként először lisztbe forgatod, majd a felvert tojásba, és végül a zsemlemorzsába. Forró olajban aranybarnára sütöd, papírtörlőre szeded, hogy ne maradjon rajta olaj, és kész is!
P.S: Amikor rántod a szenvicseket, szorosan fogd össze a 2 szeletet, így biztos nem esik szét, a sütésnél pedig egyszerűen használj sütőlapátot a megfordításnál, ezzel alá tudsz nyúlni, és csak átfordítod a másik oldalára:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése